Veel bedrijven krijgen te maken met hetzelfde probleem: het bedrijfspand is vaak erg rommelig en niet schoon. Dit heeft meerdere oorzaken die bij zowel de werkgever als de werknemer liggen. Duidelijke regels en genoeg faciliteiten om bijvoorbeeld afval in te plaatsen kan hierbij erg helpen. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips over hoe u uw bedrijfspand schoon kunt houden. Leest u daarom eens dit artikel en kom erachter wat u allemaal kunt doen!

Zorg voor voldoende afvalbakken

Het is allereerst erg handig om ervoor te zorgen dat er genoeg afvalbakken geplaatst worden in uw bedrijfspand. Als werknemer eerst naar een andere afdeling moeten lopen om hun afval te deponeren, dan zullen ze eerder geneigd zijn om dit niet te doen. Daarbij komt dat het erg verstandig is om afval te scheiden, zo werkt u direct ook nog eens mee aan een beter milieu. Daarnaast is het goed om in het magazijn containers neer te zetten waar gemakkelijk vuilniszakken in geplaatst kunnen worden. Een veelvoorkomend probleem binnen bedrijfspanden is namelijk ook dat er overvolle prullenbakken in kantoren staan of dat vuilniszakken niet worden weggegooid. Een veel voorkomende reden hiervan is dat veel medewerkers niet eens weten waar ze vuilniszakken moeten laten. Zorg er daarom ook altijd voor dat al uw medewerkers op de hoogte zijn van de mogelijkheden waar ze afval kunnen laten.

Maak duidelijke afspraken met uw werknemers

Wilt u een schoner bedrijfspand? Zorg er dan voor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de mogelijkheden om afval op te ruimen. Daarnaast is het erg belangrijk dat iedere medewerker weet wat er van hem/haar verwacht wordt en dat hier duidelijke afspraken over gemaakt zijn.  Zo zorgt u ervoor dat  u en uw werknemers in een schoon bedrijfspand kunnen werken, dit is voor zowel u als uw werknemers wel zo prettig werken.